ČK motorsport z Bad Homburgu: Jsme připraveni!

26.1.2017

Jediná česká posádka odpočítává poslední hodiny před oficiálním startem dvacátého ročníku Rallye Monte-Carlo Historique 2017. Karel Mach a Jan Bláha, dvojice týmu ČK motorsport, se vydají na více než 1200 kilometrů dlouhou hvězdicovou jízdu z německého Bad Homburgu do Monaka v pátek odpoledne. Jejich závodní Škoda 130 RS z roku 1976 bude mít na dveřích startovní číslo 195.

Dnes kolem oběda Jihočeši zdárně prošli v Bad Homburgu administrativní přejímkou, nyní čekají na technickou a večer si užijí společenský večer před startem. Šedesátičlenné pole se z německého lázeňského města rozjede v minutových intervalech zítra – první vozidlo bude odmávnuto ve 14:20.

Jihočeši by měli odstartovat hned za slavným finským soutěžákem, dnes již devětasedmdesátiletým Rauno Aaltonenen, jenž se může pyšnit absolutním prvenstvím v Rallye Automobile de Monte-Carlo 1967! Aaltonenův padesát let starý triumf připomíná historické startovní číslo 177. Do originálního vozu Morris Mini Cooper S, se kterým Seveřan jel v roce 1965, vedle něj usedne další „mladík“ Hans Sylvan (72), mnohaletý spolujezdec Stiga Blomqvista. O tom, že se posádka na letošní Monte Carlo připravovala opravdu pečlivě, svědčí fakt, že s moderním vozem Mini Clubman Cooper S v prosinci absolvovala celou trasu soutěže v rámci seznamovacích jízd.

Průběh XX. Rallye Monte-Carlo Historique 2017 sledujete na webu www.ckmotorsport.cz nebo speciálním facebookovém profilu.

Text: Pavel Kacerovský, ČK motorsport